Naar boven

Column

Elke woensdag schrijft onze Miquet een colomn over wat zij die week meemaakt. Of het nu gaat om een vakantie, een grappige thuissituatie of een leuke actie in de winkel. Elke week verrast ze je met een eerlijk en grappig verhaal.
"Dit is gewoon die stok achter de deur die ik nodig heb, bedankt Running Movements."

Een tijdje geleden was ik begonnen met hardlopen. Dat deed ik een paar keer en dan was er een moment dat ik niet kon of ik geen zin had. Als mij dat gebeurd, dan ga ik die keer daarna ook niet. De conclusie is dan dat ik ermee stop. Zo irritant! Eigenlijk moet ik mezelf weer opgeven voor een hardloopevenement.

Lees verder
 
 
"Herken jij deze traditie ook?"

Afgelopen week deden wij mee aan de avondvierdaagse. Het was weer rennen en vliegen om op tijd op het sportveld te staan. Ik begon op tijd met eten koken want ik wilde vroeg eten. Het is niet prettig om met een volle buik te lopen. Tussendoor vulde ik de rugzakken met drinken en snoepjes.

Lees verder
 
“Dat zou erg fijn zijn, want ik ben niet van plan om in onze safaritent te gaan strijken, haha! ”

Dit jaar hebben we onze zomervakantie geboekt naar Spanje. Net een uurtje voorbij de grens van Frankrijk, en anderhalf uur vanaf Barcelona. De voetballers onder ons kunnen dan een kijkje nemen in het Camp Nou Stadion FC Barcelona. Saar en ik vermaken ons wel in de stad, niks voor ons een stadion, haha!

Lees verder
 
“Wat ligt daar een geschiedenis zeg en zo lang is het nog niet eens geleden, bizar!​”

We proberen de kinderen steeds iets meer van de wereld te laten zien. Ik bedoel dan niet dat we verre reizen gaan maken, maar wat te rijden is met de auto. Dit keer ging de reis naar Berlijn voor een stedentrip van vier dagen. We overnachten in een hotel 5 kilometer vanaf de stad. We hadden er ontzettend veel zin in.

Lees verder
 

"Met dat ik dat deed, kon ik haast niet geloven wat ik zag"

Soms zijn er dingen in je leven die je graag wilt. Ik heb er ook één, nou ja, ik heb er wel meerdere. Ik wil graag het Noorderlicht zien. Vorig jaar zijn we met de camper door Noorwegen gereisd. De reis was in de zomer, de kans op Noorderlicht was er bijna niet. En onze reis ging niet naar het noorden, helaas.

Lees verder
 

“Door deze kar met vis, hebben we weer een familiegebeurtenis.”

Het was afgelopen zaterdag een fijne dag, Koningsdag. Bij mij in de familie is het een traditie om een kar te versieren en mee te doen met de optocht in Oostendorp en Doornspijk. Elk jaar is het weer een uitdaging om wat te verzinnen en te maken.

Lees verder
 

"Wij zijn fan van slagerij Kievid."

Mijn collega Margriet was vorige week 25 jaar in dienst. Dat konden we natuurlijk niet ongezien voorbij laten gaan. De winkel en de kantine hadden we versierd met slingers en foto’s. Er was een heerlijke lunch voor ons verzorgd met fruit, donuts, taart en broodjes van slagerij Kievid. Wij zijn fan van slagerij Kievid.

Lees verder
 

"Ik liep de trap op en zag in de gang mijn pyjama en sloffen al klaar liggen."

Ik zeg altijd; “moeders kunnen niet ziek zijn”, nou ik ben er achter gekomen dat ik als moeder gewoon ziek kan zijn. Ik was op zolder bezig met de was en ik begon mij ineens misselijk te voelen. Snel maakte ik de was af en haastte mij naar de wc.

Lees verder
 

"De dauw maakt het plaatje echt mysterieus, en ja het is gelukt, wij zijn er alleen."

Ik word wakker in Duitsland, het is half zeven. Poe dat is best vroeg. Ik ga een wandeling maken naar een adembenemende plek waar ik graag als enige wil zijn. Het is dus mijn eigen schuld dat het zo vroeg is. Ik vind het super tof om daar een mooie foto te maken. Het liefst wil ik dat er geen andere mensen zijn.

Lees verder
 

"Ze gingen allemaal op eendjes jacht, de één nog fanatieker dan de ander."

Er zaten 100 kwakende badeendjes in mijn tas. In de vroege ochtend haastte ik mij naar de winkel. Ik moest er als eerste zijn, want ik wilde 100 eendjes verstoppen voor mijn collega’s, gewoon voor de lol. Ik had geluk, er was nog niemand. Ik haastte mij door de winkel om de eendjes op verschillende plekken te verstoppen.

Lees verder
 

"Stiekem glip ik van steegje naar steegje, niemand mag mij zien."

Ik vind het altijd leuk om acties te verzinnen voor de winkel. De vraag die als eerste door mijn hoofd dwarrelt is;  “wat vinden mensen leuk?” Ik wil dat onze klanten en volgers blij worden van een actie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zelf ook leuk vind als het een toffe actie is. Hoe leuker ik het vind hoe meer ideeën en enthousiasme ik heb.

Lees verder
 

"Arnold moest aan het einde van de dag nog terug rijden met een ADHD’er, dus hij heeft een dubbel portie gehad."

Gister mocht ik met Arnold mee op pad, of ging hij nu met mij op pad? Eigenlijk ging hij met mij op pad. Alleen hij was wel de chauffeur, haha. Ik kon in de auto rustig wakker worden met een muziekje op de achtergrond. Deze dag stond in het teken van marketing insights.

Lees verder
 
"De vele stalen deuren en de grote zwarte codes op de muren maakten mij nieuwsgierig."

Zoals jullie vaak lezen hou ik van wandelen. De natuur begint mij steeds meer aan te spreken en ik word er rustig van. Met wandelen zie je mooie plekken waar je met de auto snel voorbij rijdt. De georganiseerde wandeltochten zijn dan ook mijn favoriet, ze brengen je vaak bij mooie bezienswaardigheden.

Lees verder
 

"Vocht en mijn haar is 100% een pluizende poedel, nou dat wil ik toch echt niet."

Ooo, wat kan ik toch genieten van het zonnetje die zich steeds iets vaker laat zien. De warme zonnestralen doen mij echt goed. Het maakt mij heel blij om in de achtertuin te zitten met een glaasje fris in de hand. Het liefst ga ik even languit in de zon om even lekker weg te dommelen. Het voorjaar is echt mijn favoriete jaargetij.

Lees verder
 
"Ze zit altijd nog diep in mijn hart, die lieve kleine dappere meid."

Hoe tof is het als je je favoriete hobby kan combineren met het steunen van een goed doel? Ik vind het erg fijn en leuk om te wandelen en ik wil me graag inzetten voor goede doelen. Zo heb ik vorig jaar mee gedaan aan de Dam tot Dam wandeltocht voor Pink Ribon.

Lees verder
 
"Ooo, we schaamde ons zo om steeds weer de bal te moeten halen."

Begin dit jaar had ik één goed voornemen voor 2024. Ik ga proberen niet overal gelijk ‘nee’ op te zeggen. Mijn vriendinnen hadden mij gevraagd of ik een keer een potje wou padellen. Mijn eerste reactie was dus gelijk; “nee”. Ik ken en ik kan dat niet.

Lees verder
 
"Ik maakte het open en mijn hart maakte een sprong, de tranen rolde per direct over mijn wangen."

Al weken geleden werd er aan mij gevraagd welk cadeau ik voor mijn verjaardag wilde. De afgelopen weken heb ik daar goed over nagedacht en kwam op een paar dingen. Een Adidas joggingpak, mooie oorbellen van My Jewellery en iets waar ik mijn creativiteit in kan uiten. Het is natuurlijk wel leuk voor de kinderen dat ze iets konden geven.

Lees verder
 
"Na het krijgen van drie kinderen en veel snoepjes eten lijkt mij dat geen goed idee, haha."

Gelukkig mag ik steeds ouder worden en merk ook dat ik dat soms best lastig vind. In mijn doen en laten voel ik mij nog steeds midden 20. Maar niks is minder waar, volgende week word ik 38 jaar. Ik schrik best als ik dit zo aan het typen ben, wat een leeftijd.

Lees verder
 
"Maar niks is minder waar, mijn wasmachine eet ook sokken."

Als je aan mijn kinderen vraagt wat de hobby’s van mama zijn ? Krijg je vast als antwoord: De was doen! Een huishouden met drie sportende kinderen gaat niet over roosjes. De wasmand puilt elke dag uit, het wasrek en de wasmand zijn gewoon nooit leeg.

Lees verder

 
"Mijn enthousiasme is niet te temmen. Iets met ADHD en veel leuke prikkels en ideeën."

De auto is vol geladen met allemaal leuke en gezellige collega’s. Met piepende banden rijden wij naar de RAI in Amsterdam. Vandaag laten wij ons inspireren op de Modefabriek. Vol verwachting klopt ons hart. De grote hallen staan gevuld met stands van verschillende merken. We laten ons meeslepen door de mode van 2024. Mijn enthousiasme is niet te temmen.

Lees verder
 
"Het spreekwoord; “elk pondje gaat door het mondje” is dus geen ongein, haha!"

We zitten alweer in de derde week van januari. Ik moet zeggen dat het mij tot nu toe goed bevalt in vergelijking met andere jaren. Deze maand vind ik altijd zo deprimerend. Maar ik heb er tot op de dag van vandaag weinig last van.

Lees verder

"Als de zenuwen de overhand hebben is het best moeilijk om ontspannen te praten."

Mijn eerste podcast is een feit. Ik werd een tijdje geleden benaderd of ik mee wou praten in een podcast bij EK Fashion. Oei dat is best spannend. Stel je voor dat ik wat verkeerds zeg, of ik weet niet wat ik moet zeggen. Maar ik dacht ook; “eens moet de eerste keer zijn”. Een nieuwe ervaring kan ook weer nieuwe energie geven.

Lees verder

 
"De vraag van mijn vriendinnen of ik een keer mee ga padellen."

Het nieuwe jaar is gestart, wat gaat het ons brengen? Ik hoop veel liefde, gezondheid en respect want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Ik heb wel iets dat ik wil veranderen. Ik wil iets gezonder leven, wat minder snoepen en wat vaker mijn wandelschoenen aantrekken. Maar er is echt één punt dat ik echt wil veranderen.

Lees verder


"Niet altijd de beste eigenschap, soms heel frustrerend voor mezelf en voor de mensen om mij heen."

Waar is de tijd gebleven van een brievenbus vol kerstkaarten? Ik werd er altijd erg blij van, gewoon even een leuk kerstkaartje van een verre vriend of de buren uit je straat.

Lees verder


"Of dat je eindelijk je ware liefde hebt gevonden, waar je zolang op hebt gewacht."

Deze tijd van lichtjes en cadeautjes is niet voor iedereen leuk, dat besef ik mij maar al te goed. Ik voel in mijn omgeving, dat er mensen zijn die verdriet hebben. Als je iemand moet missen waar je zo ontzettend veel om gaf. Hoe kan je nu kerst vieren als diegene er niet meer is? Dan kruip je met kerst het liefst onder een dekentje met een doos tissues en chocolade.

Lees verder
 
"Oooo, wie wou er nou weer een echte kerstboom in huis?"

Ik trek mijn regenlaarzen aan en ik doe mijn handschoenen in mijn jaszak. Ik leg een stuk plastic in de auto, ik ben er klaar voor! Met veel enthousiasme rij ik naar de plek waar ik de kerstboom ga ophalen. Ik stap uit de auto en ik voel gelijk dat mijn voet wegglijd in de modder. Die laarzen waren dus niet voor niks. Mijn grote zoektocht gaat beginnen want ik wil natuurlijk een mooie kerstboom.

Lees verder
 

"De Top 40 muziek was meer gewild."

Op dit moment vlieg ik van hot naar her, er staat veel in mijn agenda. De surprises die gemaakt moeten worden, de Sinterklaas inkopen, taarten wedstrijd, feestjes en met klap op de vuurpijl heeft Saar in deze drukke tijd haar spreekbeurt op 1 december ingepland.

Lees verder

“"Laten we het erop houden dat het de jongens tegen de meisjes is."”

Ik vind deze tijd van het jaar erg leuk, héél Nederland Ik vind deze tijd van het jaar erg leuk, héél Nederland word betoverd met magie. In deze tijd is het extra leuk om een avondwandeling te maken.

Lees verder
 
"Langzaam ging mijn frustratie over mijn lengte weg"

Vroeger op de basisschool zat ik altijd aan een té hoge tafel. In het nieuwe schooljaar was het gelijk duidelijk waar ik moest zitten, aan die hoge tafel voor “Kloontje” het reuze kind.

Lees verder
 
"Ik ben op dit moment echt een lui dier"

Sinds kort zit Saar op skeeleren. Ze vindt het erg leuk om te doen maar ze vind de vele rondjes die ze moet rijden toch wel zwaar. Mam, zoveel rondjes skeeleren red ik nooit. Ik probeer haar uit te leggen dat je conditie moet opbouwen, en dat het dan steeds beter gaat. Ze wil graag hardlopen om zo haar conditie te verbeteren zodat ze het beter kan volhouden.

Lees verder
 
"Ik hoef helemaal niet de vuilnisbelt nog groter te maken"

De recycle actie in de winkel heeft mij aan het denken gezet. Ik ben dus zo’n persoon die kapotte kleding in de kliko gooit. De kleding die nog goed is, probeer ik te verkopen via Vinted of ik doe het in de zak voor het Leger des heils.

Lees verder
 
"De kleding die jij niet meer draagt krijgt een tweede leven"

In het voor-en najaar zoek ik altijd mijn kledingkast uit. Elke keer komt er een stapeltje kleding achter uit mijn kast. Dat stapeltje leg ik steeds achter in mijn kast met de illusie dat trek ik nog wel eens aan. Maar die vlieger gaat niet op. Herken jij dit ook?

Lees verder